onze nieuwste producties

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Wij houden onze volgers op Instagram graag op de hoogte van onze verschillende projecten. Op deze pagina vertellen wij je graag meer over onze nieuwste producties en krijg je een kijkje achter de schermen!

Klik op één van de foto's voor meer informatie

LIVESTREAM OPEN AVOND INHOLLAND

GEEN OPEN AVOND, GEEN PROBLEEM

Normaal gesproken ontvangt Hogeschool Inholland toekomstige studenten en hun ouders tijdens de Open Avond. Tijdens deze avond krijgen zij informatie over de overgang naar het HBO en de verschillende opleidingen die de school te bieden heeft. Ook hier stak het coronavirus in 2020 een stokje voor. Fysieke open dagen werden geschrapt, dan maar online!

Tijdens de online Open Avond van 9 december 2020 werd door alle locaties van Hogeschool Inholland een informatief online programma gevuld, speciaal voor de scholieren die volgend jaar een opleiding moeten kiezen. Om de ouders er meer bij te betrekken werd er voor het eerst een online ouderpresentatie live gestreamd via Microsoft Teams. De productie van deze livestream hebben wij mogen verzorgen vanuit Inholland Rotterdam.

Wat was dit gaaf om te doen! Om goed voorbereid live te gaan, zijn wij vroeg gestart met de opbouw van de techniek. Door twee repetities te doen, konden wij de techniek tot in de puntjes gereedmaken voor de livestream. Wij wilden de presentatie aantrekkelijk maken voor de ouders en kozen voor een talkshow-setting. Met dank aan wat Inholland-attributen werd de ruimte omgetoverd tot een echte studio!

Deze ouderpresentatie was een primeur voor alle locaties van Hogeschool Inholland en met succes! Maar liefst 235 ouders hebben de live presentatie online bijgewoond. Op naar meer van dit soort creatieve producties!

Check de foto's voor een kijkje achter de schermen!

DANS VIDEOCLIP 'HAPPY'

12 DANSGROEPEN, 1 OPNAMEDAG

Als dansschool organiseert Lisa Lotte Dance and Events ieder jaar een spectaculaire dansvoorstelling om het (school)jaar feestelijk af te sluiten voor haar leerlingen. Toen in 2020 de voorstelling niet door kon gaan door het coronavirus, kwam Lisa met een tof alternatief: een videoclip!

Op 12 september 2020 was het zo ver: de opnames van de videoclip gingen van start in Theater de Stoep, in Spijkenisse. Door het coronavirus konden de verschillende dansgroepen niet allemaal tegelijk aanwezig zijn, dus werd iedere groep apart gefilmd. Omdat er in totaal 12 groepen gefilmd moesten worden, was er een strakke opnameplanning nodig. De eerste paar groepen hadden meer tijd nodig dan wij hadden ingeschat, waardoor er wat uitloop ontstond. Het was voor ons een uitdaging om een goede workflow te vinden. Uiteindelijk hebben wij wat tijd ingehaald, wat voornamelijk te danken was aan onze shotlist. In de voorbereiding hadden wij per groep de belangrijkste shots op papier gezet met daarbij wat extra creatieve shots. Om de verloren tijd in te halen hebben wij wat shots moeten schrappen en ons gefocust op de belangrijkste shots. Na een langzame start hebben wij uiteindelijke een efficiënte productie neergezet waar wij erg trots op zijn!

Goede communicatie heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens deze opnames. Wij stonden constant in contact met de theatertechnici, waardoor wij snel en efficiënt de opnames konden uitvoeren. Lisa had de regie en communiceerde naar haar leerlingen welk deel van de choreografie er gedanst moest worden.

Deze productie was voor ons allebei een nieuwe ervaring. Voor het eerst werkzaam met professionele theatertechnici, de volledige leiding hebben over de opnames en uiteindelijk de montage van een videoclip. Het harde werken was het absoluut waard, want het resultaat is een hele vette videoclip vol enthousiaste dansers van verschillende leeftijden!

Check de foto's voor een kijkje achter de schermen!

PORT STORIES 2020 WEEKEND

(LIVE) REPORTAGES VANUIT DE HAVEN

Jaarlijks staat, in het eerste weekend van september, de haven van Rotterdam in de schijnwerpers tijdens de Wereldhavendagen. Door het coronavirus kon dit grootse evenement in 2020 fysiek niet doorgaan. Om de Rotterdamse haven toch in het zonnetje te zetten is er een digitale editie georganiseerd onder de naam Port Stories 2020. In het weekend van 4 en 5 september was er online van alles te beleven, van video’s met verhalen uit de haven tot podcasts.

Wij zijn tijdens Port Stories 2020 verantwoordelijk geweest voor de live reportages op Instagram en Facebook en de dagverslagen, ook wel vlogs. Samen met Digital Port Reporters Kirsten Zijlstra en Remco Gorter zijn wij op pad geweest om leuke, interessante video-content te maken voor de mensen thuis.

Het weekend van 4 en 5 september was een behoorlijke uitdaging! Beide dagen stonden volgepland met bezoeken aan de haven en locaties in en om Rotterdam. Sommige locaties waren alleen bedoeld voor live-reportages en anderen voor opnames voor de vlogs. Het was aan ons om op iedere locatie interessante content te maken, om de Rotterdamse haven naar de mensen toe te brengen. Het produceren van de live reportages heeft ons veel geleerd over technische en inhoudelijke voorbereiding. Het verliep niet overal soepel, maar door fouten leer je!

De grootste uitdaging kwam pas aan het einde van beide dagen: de montage van de vlogs. Het doel was om aan het einde van de dag een vlog online te zetten, zodat de mensen thuis konden zien wat er die dag te beleven was. Dit bleek voor ons dit jaar een te grote uitdaging en de montage leverde ons de laatste dag behoorlijk wat nachtwerk op.

Deze alternatieve editie van de Wereldhavendagen heeft ons veel geleerd over de haven en op spectaculaire locaties gebracht. Ook hebben wij interessante mensen ontmoet. Hopelijk tot volgend jaar, tijdens een bruisend evenement in hartje Rotterdam!

Check de foto's voor een kijkje achter de schermen!

Ontdek meer van ons werk voor Wereldhavendagen Rotterdam

Wereldhavendagen x Anne Reitsma Fotografie
Wereldhavendagen Rotterdam 2020
Wereldhavendagen Rotterdam 2020

KOM MET ONS IN CONTACT

BEL ONS

06-41933903

MAIL ONS

info@vannerproducties.nl

CHAT MET ONS

via Whatsapp

Chat met ons!
Hi 👋🏼
Wat leuk dat je onze website bezoekt! Hoe kunnen wij je van dienst zijn?